Video: Remarkable transport in hospital – Heavy Lift News
21 Jun 2018

Video: Remarkable transport in hospital

Topics: ,

21 June, 2018

On Saturday 16 June, the two temporary OR units of the Groene Hart Hospital (GHZ) were moved to the Bravis Hospital in Roosendaal. The move was an operation in itself: the OR units stood in a courtyard and had to be lifted over the roof of the GHZ. In order to bridge the distance of more than 90 meters, one of the largest cranes in Europe was used.

in Dutch:

Zaterdag 16 juni werden de twee tijdelijke OK-units van het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) verhuisd naar het Bravis Ziekenhuis in Roosendaal. De verhuizing was een operatie op zich: de OK-units stonden op een binnenplaats en moesten over het dak van het GHZ worden getild. Om de afstand van meer dan 90 meter te kunnen overbruggen werd een van de grootste hijskranen van Europa ingezet.

De OK-units werden gebruikt tijdens de realisatie van de nieuwbouw van het GHZ. Sinds de oplevering van het nieuwe OK-complex, zijn de 2 OK-units niet meer nodig. Omdat ze nog in uitstekende staat verkeren, krijgen ze een tweede leven bij het Bravis Ziekenhuis, waar ze zullen worden gebruikt in het nieuwe dagbehandelcomplex.

SOURCE: GHZ

Related news