Crane destroys shed in Nieuwegein, the Netherlands – Heavy Lift News
12 Jun 2018

Crane destroys shed in Nieuwegein, the Netherlands

Topics:

12 June 2018

A crane has fallen over at the “Mulder Schans” in the “Fokkesteeg”  district in Nieuwegein. A shed of a nearby house was crushed, but nobody was injured.

in Dutch:

Op de Muider Schans in de wijk Fokkesteeg in Nieuwegein is een hijskraan omgevallen. Een schuur van een nabijgelegen woning werd daardoor verpletterd, maar niemand raakte gewond. 

Raymond de Jong 12-06-18, 12:21 Laatste update: 12:43 

Hans de Jong eigenaar van de getroffen schuur is naar huis gesneld om de schade te aanschouwen, nadat hij een alarmerend telefoontje van zijn vrouw kreeg. ,,Ze was binnen en hoorde opeens een enorm kabaal’’, zegt hij. In de tuin bleek de schuur waar fietsen en tuinspullen in stonden, te zijn verpletterd door een mobiele hijskraan. ,,Dit mag toch niet gebeuren?”

In de wijk wordt momenteel gewerkt aan de renovatie van een serie woningen. Die krijgen onder meer nieuwe kozijnen, waarvoor de hijskraan werd gebruikt. Vermoedelijk heeft het gevaarte onvoldoende contragewicht gehad. De straat is afgezet voor nader onderzoek en het opnemen van de schade. Verzekeringsmensen zijn daarvoor aanwezig. SOURCE: AD