Crane collapse in Krimpen aan den IJssel – Heavy Lift News
24 Apr 2018

Crane collapse in Krimpen aan den IJssel

17 April 2018

This morning, during the lifting of  a bridge section at the Hollandia works in Krimpen aan den IJssel,  a crane collapsed and fell into the water.

Two persons got injured and several landed in the water, but were soon recovered.

As soon as we know more, this story will be updated.

Personen te water na omvallen kraan in Krimpen aan den IJssel

UPDATE Op de Schaardijk in Krimpen aan den IJssel zijn meerdere mensen in het water terecht gekomen na het omvallen van een kraan. Alle personen zijn inmiddels uit het water gehaald.

Joey Huisman 17-04-18, 09:24 Laatste update: 10:12

Er vielen twee gewonden bij het incident, van wie er een een hoofdwond had. Er zijn vijf mensen nagekeken door ambulancepersoneel. De kraan stond op het terrein van Hollandia BV op de Schaardijk in Krimpen. Er hing een brugdeel aan de kraan op het moment dat hij omviel. De oorzaak van het incident is nog niet bekend.

De inspectie SZW gaat onderzoek doen. ,,Het lijkt wel alsof de kraan in tweeën is gebroken, want de giek ligt dwars op de kraan”, aldus een woordvoerder van de Veiligheidsregio.

Mannen die op het terrein aan het werk waren vertelden dat ze een enorme herrie hoorden en als een gek naar buiten renden. ,,Voor hetzelfde geld was de kraan de andere kant op gevallen.”

Ook de Veiligheidsregio geeft aan dat het veel erger had kunnen aflopen. ,,Er waren veel mensen aan het werk op en rond de kraan.”

Een getuige, die in de buurt woont, meldde een enorme knal te horen, gevolgd door het geluid van helikopters. De politie meldt dat de brandweer en de Zeehavenpolitie aanwezig zijn om hulp te verlenen. SOURCE: AD

Related news