Bridge in Amsterdam damaged by mobile crane

Bridge in Amsterdam damaged by mobile crane

8 Jan. 2018

Due to road construction activities, a mobile crane travelled partly over the the pedestrian side of the bridge deck in the centre of Amsterdam near the Central Railway Station.

The bridge deck appeared to be not strong enough for the tire loading of the crane and some of the wheels punched through the deck of the bridge. No one was injured during the incident, which happened this morning around 09:00 hrs.

Kraanwagen zakt door brug bij Amsterdam CS

Een kraanwagen zakte deels door een brug op de De Ruijterkade ter hoogte van de Westerdokskade. © -

Een kraanwagen is maandagochtend even voor acht uur deels door een brug gezakt op de De Ruijterkade in de buurt van het Centraal Station.

8 JANUARI 2018, 09:54

Het gaat volgens de politie om een brug op de De Ruijterkade ter hoogte van de Westerdokskade. Door de verzakking van het wegdek is de scheepvaart onder de brug tijdelijk gestremd.

Niemand raakte gewond.Het voertuig reed vanwege een wegversmalling deels over het voetpad, dat het gewicht niet kon dragen. Schot Infra, eigenaar van de kraanwagen, is nog bezig de wagen uit het gat te tillen en weg te halen. Daarna komen er platen op de brug en wordt hij zo snel mogelijk weer vrijgegeven voor het verkeer, zegt de gemeente.

Bridge in Amsterdam damaged by mobile crane

Niet uitzonderlijk zwaar

De versmalling had te maken met wegwerkzaamheden, laat een woordvoerder van de gemeente weten. De bestuurder van de kraanwagen had volgens de woordvoerder iets te veel ruimte genomen, waardoor hij op het voetpad terecht kwam. Nadere maatregelen zijn niet nodig omdat de brug verder "prima geschikt'' is voor het verkeer, aldus de woordvoerster.

Maandag beginnen ook de werkzaamheden aan Amsterdam Centraal. Het is niet bekend of de kraanwagen onderdeel was van deze verbouwingen.  SOURCE: Parool


Liked this post?

Please, give the poster some credit for his/her efforts.

Comments

No comments, yet

{{item.nick}}{{item.tstamp|unixtime}}{{item.credit}}

{{item.content}}

Login

Add Comment